Estatuto “Folkeoplysende Forening”

På dansk nedenfor

A Portugisisk Forening i Danmark tem o prazer de vos informar que conseguiu o estatuto de “Folkeoplysende Forening”.

Através deste novo estatuto, temos agora acesso a infraestruturas que o município de Copenhaga tem para apoio a associações, como por exemplo espaços para concertos e exposições, salas para reuniões e, futuramente, até mesmo apoio financeiro.

Isto significa a solução de uma das nossas maiores dificuldades até agora – o espaço para realizarmos as nossas actividades – uma vez que a Kommune põe à nossa disposição esse tipo de espaços gratuitamente ou a preços reduzidos.

O estatuto de “Folkeoplysende Forening” vai portanto dar-nos maior facilidade para pôr em prática um maior número de actividades, mas significa igualmente uma responsabilidade acrescida para a nossa Associação, que como entidade cultural, tem uma participação activa e visível na sociedade Dinamarquesa.

A nossa Associação passará, portanto, a desenvolver mais actividades de cariz cultural para além das suas actividades de convívio.

Obrigado por todo o apoio a esta nossa Associação!

Venha celebrar este marco da PFiD num dos nossos próximos eventos que pode descobrir aqui .

 

Saudações cordiais,

A Direcção da Portugisisk Forening i Danmark

 

Portugisisk forening i Danmark er glad for at kunne meddele, at foreningen har opnået status som “Folkeoplysende forening”.

Igennem vores nye status, får vi flere muligheder og vi kan nu bla. ansøge Københavns kommunes om støtte og bistand til foreninger, fx I forholdtil fordeling af lokaler, koncertsale, udstillings, forsamlings og mødelokaler, og på sigt endda økonomisk støtte.

Denne statusændring løser en af vores største vanskeligheder, nemlig egnede lokaler til at udfolde vores aktiviter, idet kommunen netop kan være behjælpelig med lokalerne, enten gratis eller til reducerede priser.

Status som “Folkeoplysende forening” vil derfor give større muligheder for at udføre en bredere udvalg af aktiviteter, men samtidig vil det medføre et større ansvar i foreningen, som med den nye kulturbærende status, får en direkte virkning på det danske samfund.

Foreningen vil derfor forsøge at afvikle flere events med en kulturalbaggrund, foruden de sedvanlige fællesaktiviteter.

Tak for din støtte til foreningen!

Kom og vær med til at fejre vores nye status til en af vores kommende events, som du kan se her .

 

Mange hilsener,

Portugisisk Forening i Danmark bestyrelsen